Αθήνα 24 Οκτωβρίου 2022

 

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που λειτουργεί σύμφωνα με το ν. 3387/2005 όπως ισχύει, προσκαλεί ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να συνεργαστούν με το Κέντρο ως ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες και διαθέτουν τα αντίστοιχα προσόντα, όπως περιγράφονται  στα παρακάτω αναφερόμενα αντικείμενα, να υποβάλλουν συνοπτικό βιογραφικό τους σημείωμα (έως 3 σελίδες), συνοδευόμενο από την αντίστοιχη αίτηση (στο πεδίο ειδικότητας μπορείτε να αναφέρετε τον αντίστοιχο κωδικό του κειμένου της πρόσκλησης).

 

  1. Διαχείριση Δασών και Δασικών Πυρκαγιών

Πτυχιούχοι ΑΕΙ, με πτυχίο Δασολόγου και μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό τίτλο σχετικό με δασικές πυρκαγιές και διαχείριση δασών. Άριστη γνώση για δασικές πυρκαγιές, μοντελοποίηση (εξάπλωση και συμπεριφορά) δασικών πυρκαγιών, καλή γνώση δασικής πολιτικής, νομοθεσίας και διαχείρισης δασών. Απαραίτητη η εργασιακή εμπειρία σε σχετικά ερευνητικά έργα (Εθνικά, Διασυνοριακά ή Ευρωπαϊκά - Η2020  Secure Societies).  Απαραίτητη η ικανότητα στη συγγραφή σχετικών παραδοτέων, προτάσεων και επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Αγγλική γλώσσα.

  1. Διαχείριση Κρίσεων και Φυσικών Κινδύνων και Καταστροφών

Πτυχιούχο ΑΕΙ (θετικών επιστημών), κάτοχο μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου σπουδών με εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και φυσικών κινδύνων και καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ). Απαραίτητη η εργασιακή εμπειρία σε σχετικά ερευνητικά έργα (Εθνικά, Διασυνοριακά ή Ευρωπαϊκά π.χ. Η2020 Secure Societies).  Αποδεδειγμένη ικανότητα στη συγγραφή σχετικών παραδοτέων, προτάσεων και επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Αγγλική γλώσσα.

 

Ως λήξη της προθεσμίας υποβολής από τους ενδιαφερόμενους των ανωτέρω στοιχείων (CV και αίτηση ) ορίζεται η 7η Νοεμβρίου 2022.

Τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται μέχρι την ημερομηνία αυτή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ γνωρίζεται ότι η αξιολόγηση αυτών θα γίνεται με την λήψη τους.

 

 

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

European Commission

 

 

 

 

Horizon