4 Αυγούστου 2014

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας από το Νοέμβριο του 2016 υλοποιεί το ευρωπαϊκό Έργο SSEE-Shielding South-east Europe from CBRN-E threats, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο ISF- Police/ Union Actions της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΚΕΜΕΑ είναι επικεφαλής εταίρος της κοινοπραξίας που αποτελείται από την Αστυνομία της Κύπρου, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και την Aditess LTD.

Αντικείμενο του Έργου SSEE είναι η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών πρώτης γραμμής και των πρώτων ανταποκριτών στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την έγκαιρη αναγνώριση και την πρόληψη απειλών ΧΒΡΠ-Ε και η εκπαίδευση του εμπλεκόμενου προσωπικού στον εντοπισμό και τη διαχείριση κινδύνων ΧΒΡΠ-Ε που έχουν διασυνοριακό χαρακτήρα.

Οι ειδικότεροι στόχοι είναι οι κάτωθι:

1.  βελτίωση των ικανοτήτων του προσωπικού των Αρχών Επιβολής του Νόμου και ειδικότερα των ειδικών μονάδων και των ανταποκριτών πρώτης γραμμής σε περιστατικά ΧΒΡΠ-Ε.,

2. ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού των ανταποκριτών πρώτης γραμμής σε Ελλάδα και Κύπρο και

3. ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας κρίσιμων υποδομών σε απειλές ΧΒΡΠ-Ε.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος το ΚΕ.ΜΕ.Α. προκηρύσσει δύο (2) θέσεις ειδικών συνεργατών- συντελεστών εκπαιδευτικού υλικού. Η μία αφορά ειδικό σε θέματα ΧΒΡΠ και η δεύτερη ειδικό σε θέματα Εκρηκτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν τα βιογραφικά τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά περιγράφονται στο αντίστοιχο έντυπο απαιτούμενων προσόντων μέχρι την Τετάρτη 30 Αυγούστου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.; με αναφορά στο θέμα: «θέση ειδικού συνεργάτη για το Έργο SSEE».

Για περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με τον επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου κύριο Τριαντάφυλλο Καρατράντο (2107481630- εσ. 348 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Σχετικά έγγραφα

Προφίλ Ειδικού σε ΧΒΡΠ  

Προφίλ Ειδικού σε Εκρηκτικά

 

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

European Commission

 

 

 

 

Horizon