Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), συνεχίζοντας την πολυετή επιστημονική συνεργασία του, σε θέματα ασφάλειας, με το διεθνώς αναγνωρισμένο κολλέγιο John Jay College Of Criminal Justice του πανεπιστημίου City University of New York των Η.Π.Α., συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στις εργασίες του προπτυχιακού μαθήματος ‘Global Security: The Case Study of Greece‘, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα, από 21 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου 2019. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δέκα σπουδαστές του κολλεγίου, συνοδευόμενοι από την εποπτεύουσα καθηγήτρια.

Πιο ειδικά, την Τετάρτη 17 Ιουλίου και Πέμπτη 18 Ιουλίου, οι φοιτητές επισκέφτηκαν τους χώρους του ΚΕΜΕΑ και παρακολούθησαν το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «RISKS AND SECURITY STRATEGIES IN THE E.U. AREA» που επικεντρωνόταν στους σύγχρονους κινδύνους και στρατηγικές ασφάλειας στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εστίαση στο γεωπολιτικό περιβάλλον ασφάλειας που διαμορφώθηκε στα σύνορα της Ευρώπης με την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ως επακόλουθο της  προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.  Οι έξι Εισηγητές προκάλεσαν, με τις θεματικές τους, το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων δίνοντας, παράλληλα, το έναυσμα για μία εποικοδομητική ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών που εφαρμόζονται στις δύο ηπείρους.

Το ΚΕΜΕΑ και το JOHN JAY COLLEGE ανανέωσαν τη συνάντησή τους για το καλοκαίρι του 2020, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίσκεψη σπουδαστών στην Ελλάδα.

 

kemea                                                    jj

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

European Commission

 

 

 

 

Horizon