Στο πλαίσιο του υποστηρικτικού ρόλου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έλαβε χώρα εκδήλωση παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού – δωρεάς προς στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας, στις 12 Ιουνίου 2020 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου συνοδευόμενος  από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), κ. Νικόλαο Γερασιμίδη και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α, κος Γερασιμίδης παρέδωσε τον εξοπλισμό στον οποίο συμπεριλαμβάνονται θερμικές κάμερες δύο τύπων, κιάλια, φακοί, , φορητοί ασύρματοι – πομποδέκτες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, αντιβαλλιστικά κράνη, επιγονατίδες καθώς και ένα εννιαθέσιο σύγχρονο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, επισημαίνοντας: « …θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου, τον κ. Γερασιμίδη, ο οποίος και με ιδιαίτερη θα έλεγα προθυμία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου να υπάρξει αυτή η βοήθεια και η προσφορά του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας προς τις Υπηρεσίες της Ηπείρου, οι οποίες βρίσκονται και αυτές σε έναν αγώνα, από πλευράς καταπολέμησης της εγκληματικότητας και ειδικά της διασυνοριακής εγκληματικότητας στα σύνορά μας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα…»

Ο κος Γερασιμίδης από την πλευρά του τόνισε ότι «Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας συνδράμει στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, πάντα βέβαια υπό την εποπτεία, καθοδήγηση και εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είμαστε σήμερα εδώ στην Ήπειρο, αλλά θα είμαστε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος». Εκφράζοντας την χαρά του αλλά και την προθυμία του φορέα να ενισχύσει με υλικοτεχνικό επιχειρησιακό εξοπλισμό το έργο της ΕΛ.ΑΣ., ο κος Γερασιμίδης αναφέρθηκε και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες του ΚΕ.ΜΕ.Α. προς άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας όπως στην Ορεστιάδα και στην  Αλεξανδρούπολη‘, αλλά και στην υποστήριξη του φορέα προς το Λιμενικό Σώμα επισημαίνοντας τον διακλαδικό χαρακτήρα της προσφοράς του. Κλείνοντας δε τον λόγο του, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α υπογράμμισε πως «Ρόλος μας είναι να βοηθάμε την ΕΛ.ΑΣ. στο δύσκολο έργο της και την ευχαριστούμε για την επιτυχημένη δράση της τόσο κατά την περίοδο των περιστατικών στον Έβρο όσο και κατά τη διάρκεια των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω Κορωνοϊού».

Τέλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α, κ. Γερασιμίδης συνόδευσε τον κ. Υφυπουργό κατά την επίσκεψη του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο στην έδρα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

European Commission

 

 

 

 

Horizon